6 Aralık 2009 Pazar

Dile Kolay Mı Zor Mu

Kelimelerin yetmediği anlar vardır hayatta. Dilin söylememek için boğaza kadar kaçtığı, yüreğin ise dili olanca gücüyle ileri ittiği anlar. Böyle anlarda çelişir vücutta iki organdır. Biri kalptir diğeri beyin.

Kalp; düşünemez olsun ister beyin, beyinse kalbe hükmedebilmek. Bu durumda iki yol vardır iki tipte insan. Birinci yol beyni dinlemektir ki birinci yolda birinci tip insan beyni dinleyen mantıklı insandır vazgeçer söylemek istediğinden. Hayatına kaldığı yerden devam eder. Söylemek istediği şey sanki hayatında hiç olmamış gibi devam eder yoluna. Birinci yolda ikinci tip insan beyni dinler ama kalbi rahat bırakmaz onu. Söylemek istediği şeyi asla söyleyemez fakat her gece sabahlara kadar provasını yapar yatakta. Binbir çeşit söyleme yolu bulur hayal dünyasında ama sabah olupta güneş doğduğunda, beyin çalışmaya başladığında yani, kalp üvey evlat olur vücutta. Esas oğlan devreye girmiştir nihayetinde. Söyleyipte ne olacak hem. Hayatını devam ettir nasıl gidiyorsa öyle. Bu tip insanlar sadece geceleri acı çeker beyin düşünmez olunca.


Ikinci yol Kalbi dinlemektir. Ikinci yolda birinci tip insan kalbi dinleyip beyni ile hareket eden insandır. Söylemek İSTEDİĞİNİ bir şekilde ifade eder karşısındakine fakat beyin bir türlü onu söylemesine izin vermez. Bu tip insanların ima ile geçer hayatlari fakat bir türlü ağızdan çıkmaz o kelime. Karşısındakine kalmıştır bu tip insanların kaderi. Nihayet ikinci yolda ikinci tip insan vardır birde. Kalbini dinleyip kalbi ile hareket edenler. Bunlar söylemek istedikleri kelimenin sonunu asla düşünmezler. Hesap yoktur lügatlarında. Bu yüzden çok kırılırlar. Iki yüzlülük, Riya bilmezler. Dobradır sözleri çoğu zaman da bu yüzden kaybederler.
Kelimelerin yetmediği anlar vardır hayatta. Dilin söylememek için boğaza kadar kaçtığı yüreğin ise dili olanca gücüyle ileri ittiği anlar. Iki kelimedir halbuki bizi bu kadar zorlayan. Şimdi siz hangi ucu insanlardansınız ve ne acaba bir sorun kendinize yapıyorsunuz bu durumda. Bu yazıyı tekrar okuyun ve kendi kendinize tekrarlayın kolay mı yoksa zor mu söylemesi?

SENİ SEVİYORUM ..................

^ ^ Hüseyin YILMAZ ^ ^

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder